Blogs

8 juni 2011: Wereld IPv6 Dag

Het is bijna zover, op 8 juni is het Wereld IPv6 Dag. Op deze dag zal een grootschalige test worden uitgevoerd van een nieuw communicatieprotocol op het internet (IPv6). In theorie zou niemand hier iets van mogen merken, ware het niet dat er links en rechts wel eens een probleem zou kunnen zijn met routers bij mensen thuis, browser plugins en allerlei onvoorspelbare factoren. Om te testen welke impact dit nu juist zal hebben op de mensen thuis, zal voor 1 dag lang een groot aantal belangrijke sites IPv6 activeren. Dit zijn onder andere Google, Facebook, Yahoo, Akamai, Limelight..

Om in te schatten of je die dag problemen zal krijgen, kan je deze eenvoudige website even openen: <a href="http://omgipv6day.com">Ipv6 day test</a>. Indien deze een groen OK signaal geeft, wat bij de meeste mensen het geval zal zijn, moet je je geen zorgen maken en zal je op 8 juni waarschijnlijk niets merken.

Geeft deze website echter een foutmelding, is het best uit te zoeken wat er juist misloopt. Om dat analyseren, ga je naar de meer technische test-site: <a href="http://test-ipv6.motd.be">Test IPv6</a>, kopieer hier de test resultaten en plaats deze op ons forum voor verdere controle.

Lees verder voor meer achtergrond.. Lees verder

Service pack 2 voor Vista is te downloaden

De opvolger van Service Pack 1 is er. De SP2 is nu te downloaden in 2 versies, de 32 bit en 64 bit.
De versie voor alle talen (All Languages) is eveneens al te verkrijgen.

Als u dit zelf niet manueel installeert, dan zal Windows Updates deze binnenkort voorstellen. Hebt u meerdere pc's, dan doet u dit beter manueel met 1x de full pack te downloaden.

Let op! Deze versie vereist de installatie van Service Pack 1, dit in tegenstelling tot eerdere Service Packs (met uitzondering van SP3 voor XP. Deze heeft ook minimum SP1 nodig) Lees verder

Tips voor beveiliging

Vandaag gaan we dieper in op het beveiligen van een computer tegen indringers. We hebben al een aanzet gegeven in andere handleidingen (over het verwijderen van spyware, gratis alternatieven voor beveiliging, ...) maar in dit geval bekijken we even de concrete maatregelen die een computergebruiker kan nemen om zijn systeem beter te beschermen. Hierbij wordt ook speciale aandacht besteed aan draadloze netwerken. Lees verder

Inhoud syndiceren
Contact · Disclaimer