Woordenboek: Andere

1.800 MHz-band

De frequentie waarvan bepaalde gsm-operatoren gebruik maken. Het 1.800 MHz-netwerk brengt theoretisch betere (spraak)kwaliteit dan de 900 MHz-band. In België is Base vooralsnog de enige operator die met de 1.800 MHz-band werkt. De andere gebruiken deze als reserve bij overbelasting op de 900 Mhz-band

1.900 MHz-band

Frequentieband die door gsm-operatoren kan gebruikt worden. Wordt in België niet gebruikt, wel in Amerika.

10Base-T

10BASE-T is het meest gebruikte ethernetsysteem. Het heeft een snelheid van 10 Mbps en maakt gebruik van twisted pair-kabels. De officiële naam voor (10BASE-T) ethernet is de IEEE 802.3-standaard. 10 staat voor de maximale transportsnelheid van 10 Mbps, BASE staat voor baseband-signalering, T voor twisted pair, F voor fiber of glasvezel en de 2 en 5, voor de maximale lengte tussen 2 segmenten van respectievelijk 200 en 500 meter.
Er zijn verschillende bekabelingen mogelijk, naargelang het bereik die nodig is:

  • 10BASE-2, dunne coaxkabel met een lengte van maximaal 185 meter tussen 2 segmenten
  • 10BASE-5, dikkere coaxkabel met een lengte van maximaal 500 meter tussen 2 segmenten
  • 10BASE-F, glasvezelkabel
301

301 is een foutmelding op internet. Betekent: Moved permanently, permanent verplaatst. Indien u bij het surfen deze foutmelding krijgt, wilt dit zeggen dat het gevraagde internetadres (URL) permanent verplaatst is naar een andere locatie. Bookmarks en andere verwijzingen moeten worden veranderd naar het nieuwe adres.

Meer info: Internet statuscodes.

302

302 is een foutmelding op internet. Betekent: Moved temporalily, tijdelijk verplaatst. Het gevraagde internetadres (URL) is tijdelijk verplaatst naar een andere locatie. Bookmarks en andere verwijzingen moeten tijdelijk worden veranderd naar het nieuwe adres.

Meer info: Internet statuscodes.

33K6 modem

Dit is een modem die 33.600 bits per seconde kan ophalen. In de praktijk kan een 33K6 modem ongeveer 1 MB ophalen in 7 minuten. Over een bladzijde tekst doet de modem 1 seconde en over een foto 20 seconden.

3D-widget

Een 3d-widget is een driedimensionaal icoontje (drukknop) dat in een scène (bijvoorbeeld in een spel of animatie) aangeklikt kan worden om een bepaalde functie te activeren.

400

400 is een foutmelding op internet. Betekent: Bad Request, ongeldig verzoek. Het gevraagde internetadres (URL) is niet duidelijk voor de server door een verkeerde zinsbouw.

Meer info: Internet statuscodes.

401

401 is een foutmelding op internet. Betekent: Unauthorized, ongeautoriseerd. Het gevraagde internetadres (URL) heeft een identificatie nodig.

Meer info: Internet statuscodes.

403

403 is een foutmelding op internet. Betekent: Forbidden, verboden. Foutmelding als een internetadres (URL) gevraagd wordt, waarvoor speciale toestemming nodig is.

Meer info: Internet statuscodes.

404

404 is een foutmelding op internet. Betekent: Not Found, niet gevonden. Foutmelding na het opgeven van een verkeerd internetadres (URL). De gevraagde website bestaat niet (meer).

Meer info: Internet statuscodes.

500

500 is een foutmelding op internet. Betekent: Internal server error, interne serverfout. Een ongeldige bewerking van een server, waardoor het gevraagde internetadres (URL) niet gegeven kan worden. Komt ook voor als teveel mensen tegelijkertijd dezelfde server benaderen, waardoor een capaciteitsprobleem optreedt.

Meer info: Internet statuscodes.

501

501 is een foutmelding op internet. Betekent: Not implemented, niet opgenomen. De gevraagde functie, of het gevraagde internetadres (URL), wordt door de server niet ondersteund.

Meer info: Internet statuscodes.

502

502 is een foutmelding op internet. Betekent: Bad Gateway, slechte doorgangsverbinding. Een server, die een foutmelding ontvangt van de gateway die op de route naar het gevraagde internetadres (URL) ligt.

Meer info: Internet statuscodes.

6Bone

6Bone is een wereldomspannend netwerk dat dient als testbed voor IPv6 en zal gebruikt worden voor het testen en implementeren van IPv6. Nu is het de bedoeling dat dit netwerk vooruitloopt op de ontwikkelingen van IPv6 zodat onderzoekers en bedrijven de kans krijgen om hun software te testen voor IPv6. Ook is het beschikbaar voor het testen van nieuwe routers voor IPv6 en andere hardware noodzakelijk voor een nieuw IPv6 netwerk. Het is echter wel niet de bedoeling dat het 6bone netwerk als zelfstandig netwerk zal blijven bestaan. Als al het testwerk verricht is, zal het opgaan in het standaard ISP netwerk. Sinds 1998 werken er reeds 36 landen, waaronder België, mee aan dit project.

Meer info: Sixbone.

900 MHz-band

Het 900 MHz-netwerk is de frequentie die in België het meest gebruikt wordt door de gsm-operatoren. Mobistar en Proximus gebruiken beide deze frequentieband.

@-teken

Het @-teken is het symbool dat in een Emailadres tussen de gebruikersnaam en de server- of domeinnaam staat (bijvoorbeeld ).

Meer info: Herkomst van het teken @.

Å

Å (Ångström) wordt voornamelijk gebruikt om de golflengte uit te drukken in de spectroscopie. 1 Å = 10 -10 m

Contact · Disclaimer